perjantaina, kesäkuuta 22, 2007

Haiseva vastalause

Kovasti tännekin puuhataan uutta tupakkalakia ensi vuoden alusta. Olisi kieltämättä iso uudistus jos joka paikassa ei röyhyteltäisi. Esimerkiksi asemilla on nytkin tupakointikielto, mutta useimmissa paikoissa ei. Vaan eihän laki tietenkään yksityistiloja koske, lähinnä ravintoloita ja sensellaisia.

Asennetasolla iso ero on "sisällä" polttaminen. Kun mää olin pikkanen viälä (siis noin sata vuotta sitten), isäni poltti sisällä. Voi olla että seurapiirini ovat rajoittuneet (ja ovatkin), mutta jotenkin tuntuu siltä että Suomessa ei juurikaan sisällä enää poltella. Esimerkiksi semmoista esinettä kuin tuhkakuppi ei Suomessa osu silmään joka kaupassa, täällä kyllä.

No ja mitenkö se minua kaivelee jos joku muu polttaa kotonaan / työpaikallaan?

Siten että jos nyt vaikka ostaa ebaysta jotakin pientä (kangasta, nauhaa, nuottivihkoja,..) niin jumaliste ne KAIKKI haisee tupakalta. Joka kerta. MUR!

Ja yritäpä löytää savuton kahvila? No, onneksi ulkokahvilakausi on pitkä. Etsii vain sen pöydän joka on tuulen yläpuolella... (ja sitten tuuli kääntyy.) (Sisä)kahvilassa saattaa olla vierivieressä (hyvä ettei ihan kiinni toisissaan) kaksi pöytää, joista toisessa istuu röyhyttelevä sakki ja toisella pöydällä komeilee kyltti jossa savukkeen yli on ruksit. Kahvilassa, jonka pinta-ala on ehkä 30 neliötä, jos sitäkään. Vessa mukaan luettuna. Taannoin käväisin leipomossa: säntäsin kiireisäsni sisään, mietin että tää on jotenkin outo paikka; ehdin jo sanoa että otan noita muffineja kiitos ennen kuin tajusin että myyjätäti juuri tumppasi tupakkansa ja sehän täällä löyhkää.

Tunnisteet: