tiistaina, maaliskuuta 30, 2010

ruokaohje

Keitetään jotain lintua, kuten broilerin rintafileitä. Pannaan keitinliemeen laakerinlehti, pari pippuria, timjamia ja rosmariinia - tai esim. kanaliemikuutio. Okei, kaikki käyttää liemikuutiota. Jatketaan. (Kerrotaan kissalle, että kissalla on omaa kissanruokaa kissankupissa.)
Ongitaan kypsät lihat liemestä haarukalla tai jollain. Nakataan jotain pastaa sinne liemeen. Esim. desilitran verran pienenpientä minisimpukkapastaa. Sillä välin kun se kiehuu, avataan purkillinen Bonduellen mexikosekoitusta, valutetaan liemet pois ja kumotaan kulhoon. (Kerrotaan kissalle, että tämä kana ei ole kissanruokaa.) Tölkissä on lähinnä maissia ja hernettä, joku paprikanpala näytteeksi. Sitten avataan persikkatölkki, maistetaan onko persikka varmasti hyvää. Silputaan kulhoon jonkun verran sitä persikkaa. (Kerrotaan kissalle, että keitetty lintu ei ole hänelle.)

Otetaan joku astia, tuserretaan siihen majoneesia puolisen desiä, kaksinkertainen määrä ranskankermaa, puoli teelusikkaa hunajaa, ruokalusikallinen sitruunamehua luomusitruunasta (tai sitten otetaan keltainen muovipullo jossa lukee Sicilia), ropsautetaan curryjauhetta joukkoon, sekoitetaan tarmokkaasti. Maistetaan. Säädetään. (Työnnetään kissantassuja pois työpöydältä.) Silputaan keitettyä lintua. Annetaan pari palaa kissalle. Valutetaan keitetty pasta. Yhdistetään vihannekset, pasta ja kanat sekä soosi. (Irrotetaan kissankynsiä reisistä ja työrauhan saamiseksi annetaan sille vielä yksi pala kanaa.)

Maistetaan ja säädetään, jos on tarpeen. Harmitellaan, että pihan sitruunatimjami näyttää tähän aikaan vuodesta syömäkelvottomalta, eikä muitakaan yrttejä ole. Nyt tämän pitäisi vetäytyä tunnin verran, mutta koska on nälkä (ja koska kissa mäykyy), syödään se heti pois. Syödään siis salaatti, ei kissaa.