torstaina, elokuuta 10, 2006

tautisen hyvää

Tauti alkaa hellittää (mitä se ikinä sitten olikin). Rahjustin alakertaan ja totesin että tars tehr jottai. Jos jääkaappi on tyhjähkö, eikä pakastinkaan lohduta, räävitään kasaan vaikka... pastaa?

Ohje on neljälle.

Aloitetaan sillä että keitetään täysjyvä-/ spelttipastaa. Spagettia mieluiten, mutta ei se niin nugaata ole...
Sillä välin, kun pasta kiehuu, silputaan:
- 4 viipaletta kylmäsavukinkkua tms. (Meillä on aina schwarzwaldinkinkkua. Suomessa saa siedettävällä hinnalla leikkelehyllystä kylmäsavuporsasta, -poroa jne. Sitä ei tarvita paljon.)
- 1-2 tomaattia
- pätkä kurkkua

Kun pasta on kypsää, kaadetaan vesi pois. Kattila takaisin kuumalle hellalle. Heitä kattilaan em. silputut ainekset, sekä desi kermaa ja kourallinen juustoraastetta. (Meillä oli tänään "pizzakäse"-raastetta. Mitä lie...)

Sekoitetaan kattilaa tarmokkaasti hetken aikaa. Nostetaan safka lautasille.

Suolaa tulee kinkusta ja juustosta tarpeeksi. Mustapippuria voi kukin rouhia lautaselleen, jso huvittaa.

Valmistusaika: noin 12 minuuttia, riippuu pastasta.

Mielenkiintoista tässä oli, että Perhe söi itsensä ähkyyn ja huokaili "miksei tätä herkkuruokaa ole useammin?" (ja Esikoinen: "miks sä teet tätä herkkua aina liian vähän?")

Hmph.

1 Comments:

Blogger Elina said...

Hyvä että tauti helpottaa! Täälläkin tosi moni pärskii, johtuu varmaan siitä sään äkillisestä kylmenemisestä.

Kiinnostaisiko neuletapaaminen vielä ennen kuin muutan takaisin Suomeen (lähtö on 25.8.)? Nyt ei kyllä oikein puistoneulontailma ole, mutta ehkä sitä löytäisi jonkin miellyttävän ei-niin-kalliin sopen jostain josta saa vaikkapa teetä ja suklaakakkua. :)

5:21 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home