maanantaina, maaliskuuta 31, 2008

Mistä sen tietää?

Mistä tietää, että on ollut tarpeeksi kauan Saksassa?

Tämä on oma listani asioista, joissa huomaan muuttuneeni. Eivät nämä muutokset minua kiusaa, lähinnä huvittavat. Muutakin varmaan on, mutta nämä liittyvät mielestäni selkeästi siihen, että olen asunut täällä kaksi vuotta.

- Nolottaa ihan hirveästi kun kangaskassit ovat jääneet kotiin ja pitää kaupassa ostaa muovikasseja. Sehän on turhaa jätettä.

- kartonkipaketista repäisee muovin irti ja nakkaa pakkausjätteisiin, kartonki menee paperijätteeseen ja laatikon pohjalla olleet viisi epäilyttävän vanhaa irtomakaronia menevät biojätteeseen - ja kaikki tämä tapahtuu jollain matelijanaivoilla, se ei vaadi minkäänlaista ajattelua. Jos pakkausjäteroskis tulee täyteen ennen tyhjennyspäivää, ärsyttää laittaa muoveja ja metalleja sekajätteeseen.

- jos ja kun jonkun firman veppisivut ovat pari vuotta ajasta jäljessä (niinkuin vaikka Frankfurtin suomalaisella kielikoululla) eikä kukaan vastaa sähköposteihin (sama lafka) se aiheuttaa korkeintaan lievää ärtymystä, jos sitäkään. Ihan normaalia. Eivät nämä osaa käyttää veppiä. Jos haluat että asia hoituu, käytä puhelinta tai paperikirjettä. Faksi on edelleen varsin oiva innovaatio näiden mielestä. Maassa maan tavalla, mitä sitä kiukuttelemaan.

- Käteistä on aina mukana, ja käteinen on ensisijainen maksutapa. Ellei tiedä varmaksi että paikassa A kelpaa pankkikortti, sinne mennään käteisautomaatin kautta.

- lähikaduilla kaikkia vastaantulijoita tulee tervehdittyä, tunsi tai ei. Varsinkin iltamyöhään. Se on vähän kuin koodi "hei, olen kunnon kansalainen enkä kirvesraiskaaja".

Tunnisteet:

6 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Kohdat 1 ja 2 on olleet mulla ainakin vuosikausia olemassa Suomessakin. Voi olla, että saksalaiset "keksivät" kierrättämisen, mutta ne olivat myös luultavasti siihen mennessä päässeet paljon kauemmas kuluttamisen saralla kuin suomalaiset.

Eeva

7:31 ap.  
Blogger Mari said...

JOo toki suomessa on samat, tää on vaan nii henkkoht juttu että ennen en ottanu paineita asiasta. Ja toi pakkausjäte on sit oma omituisuutensa, jotenki älytöntä että ne sit jossaki liukuhihnalla jaotellaan erikseen muoviin ja metalliin jne... plah. Mut siis, mulle toi sekajätteen välttäminen ei Suomessa ollu niin tärkeellistä.

8:47 ap.  
Anonymous Mika said...

Ei ne miksikään kirvesmurhaajaksi luule vaikkei tervehdi ja irvistelee, eivät aikaan poliiseja soittaneet perään.

4:09 ip.  
Blogger berlinBat said...

komppaan kovasti :) Ykkönen: juuri näin. Ei ollut suomess asuessa. Kakkonen. hävettää aina ja kovasti jos ei tuu lajiteltua. Kyllä suomessakin meni jotenkin mutta sisäinen kuri on selvästi tiukentunut. 3) Joo faksaaminen on kivaa, ainakin kun sen voitehdä ilmaiseksi yliopistolla kansliassa. 4) Aivan. Tietysti. Itsestäänselvyys. 5) Ei vaan meidän kulmilla, mutta meillä liikkuukin paljon kirveasmurhaajia eikä niitä uskalla tehvehtiä. Mutta pätee silti rappukäytävässä sillä meidän talossa kaikki on kunnollisia.

Lisäisin vielä:

6) Skoolatessa katsotaan silmiin eikä pöytään. Piste. Eikä niitä tuoppeja ojentelevia käsivarsia ristitä, vaan odotellaan että vuoro tulee.

7) Myös kolmikymppiset tuttavat kättelee tavatessaan. Tai halaa ja pussaa poskelle, jos on kavereita. Pelkkä tervehtiminen on varsin epäkohteliasta ja toimii lähinnä vain jos ollaan yli 10 ihmisen porukassa.

8) sakot tulee jos pyörän etu- ja TAKAvalo ei loista aktiivisesti.

Tulipa pitkä mutta tulkoon.

6:54 ip.  
Blogger Mari said...

Bat: jep, "sisäinen kuri" on juuri se sana mitä etsin. Voihan olla että se olisi tullut Suomessakin asuessa, mutta nyt ainakin sen huomaa kun muutto on ollut sopiva rajapyykki...
Ja hih, mä olen aina tykänny kätellä ja nyt siihen on tilaisuuksia!
Mika: sua kuule pidetään ankarasti silmällä ;)

3:29 ip.  
Blogger Tutkimusmatkailijatar said...

Hitsi. Täytyy tosiaan korjata se takavalo.. jo kerran poliisitäti huomautti etuvalosta. "Bringen Sie das zum Ordnung!!" Onneksi mulla on takavalossa varmistus eli tuplavalot. Toinen toimii paristoilla, jos dynamokäyttöiseen tulee vika (niin kuin aina tulee).

9:22 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home