sunnuntaina, marraskuuta 05, 2006

Yleistyksiä ja ennakkoluuloja

Mitä tulee mieleen sanasta "saksalainen"? Löytyykö niitä täältä keskeltä Saksanmaata?
* Nahkahousut. Löytyy kaupoista myös polvimallisina, kenenkään päällä ei näy."Normaaleja" nilkkapituisia näkyy myös, yleensä viisikymppisillä naisilla. Älkää kysykö miksi.
* Viiksekäs macho nimeltä Klaus-Jürgen, joka kaataa naisia kuin tukkijätkä suomifilmissä. Yhden Jürgenin olen tavannut, viiksiä ei ollut ja kaatamisominaisuudet ovat toistaiseksi testaamatta...
* Sianlihaa. Jees, kaikkia elukan osia poskilihoista keuhkoihin. File ei ole sian kallein osa. Kinkku on halpaa.
* Hapankaali. Sitäkin saa tuoreena, vakuumipakattuna, säilyketölkissä, lasipurkissa, ravintolassa,..
* Turkkilaiset. On heitä. Puhuvat saksaa, ja mikä ihme se on kun ovat joko syntyneet täällä tai asuneet 30 vuotta.
* Viikset. Näkyy niitä aika paljon...
* Ordnung. Juu, kaiken pitää olla järjestyksessä. Järjestys tosin voi olla omituinen, epärationaalinen ja epäkäytännöllinen. Mutta yleensä ON olemassa järjestys jossa asiat tehdään; järjestys, jossa roskien pitää olla; järjestys, johon järjestykset lajitellaan;..
* Tehokkuus. voi kuulkaa. Jos työntekijän tehokkuusluku Saksassa on sata, niin Suomessa sama tyyppi pääsisi ehkä seitsemäänkymppiin. Suomalainen taas polkee paikallaan muutaman viikon ennen kuin tajuaa, että täällä saa ja pitää puhella kahvikuppi kourassa työkaverin kanssa. Ei tarvitse olla niska limassa ihan koko aikaa. Ja turhaa se olisikin, vai mitä?
* Tekniikka. Mites tämän nyt sanoisi kiltisti... On niitä sähköpostiosoitteita, mutta on täysin mahdollista että osoitteen omistjaa ei koskaan lue sähköpostiaan - tai jos lukee kerran viikossa, ei jaksa vastailla. Paperikirje on täysin korrekti tapa mihin TAHANSA yhteydenottoon. Lankapuhelin on oletus, kännykkä ei. Jos ostat lapselle tietokoneohjelmapaketin jossa on koulunkäyntiin liittyviä pikkuohjelmia, puolet ohjelmista saattaa olla suunniteltu toimimaan Win 3.1:ssä. Tämä ei ole vitsi. Sain koneeni jumiin...

Jatkamme tutkimuksia. Mistä haluaisitte seuraavaksi kuulla?

3 Comments:

Anonymous Tassu said...

Täältähän löytyi oikein kopiokissa. ;)

Mutta omat kokemukset ovat kyllä NIIN saman suuntaisia, että ihan hyvin olisin voinut kirjoittaa tämän itse. Paitsi että minä mitään nykyisin kirjoita.

Baijerissa muuten käyttävätkin niitä nahkahousuja, ja olen minä täälläkin nähnyt jossain Volksfesteillä niitä. Että kai niitä sitten joku. Hullut turistit? ;)

10:03 ip.  
Blogger Mari said...

Joo, Tassulta tuli idea :D Mä oon tämmönen cover-versio... ;)

10:05 ip.  
Blogger Ziina said...

mites se alkoholipolitiikka, saako lounaalla juoda viiniä tai olutta, ollaanko aamupäivästä asti nauttineessa tilassa? onko oktoberfest yhtä hulinaa?

6:38 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home