tiistaina, huhtikuuta 17, 2007

alopecia taas kerran

... kun kerran joku reppana sillä hakusanalla blogiini törmäilee: käytiin näyttämässä päätä ihotautilääkärille. Hän oli sitä mieltä että kersa nyppii tia rapsuttelee hiuspohjaansa ja siksi on kaljuja läiskiä. Sanoi että ihan yleistä lapsilla jos on stressiä (no sitä tuo kyllä osaa kehittää tyhjästäkin itselleen). Saatiin enivei uusi litku päänahkaan ja rankahko vihjaus psykoterapeutin hyödyllisyydestä. Ei se tietääkseen ikinä nypi hiuksia tai rapsuttele sen kummemmin, mutta uskon kyllä että se voi unissaan niin tehdä.

Terapeutti voisi tosiaan tehdä hyvää tuolle ipanalle, mutta kun se ei vielä osaa tarpeeksi saksaa pärjätäkseen siellä yksin - ja kun minulla on tämä lievä uskottavuusongelma. Tarkemmin sanoen se, että en pidä psykoterapeutteja uskottavina ja pelkään että alkaisin nauraa... Järjen tasolla tiedän siis, että heitä tarvitaan ja suurin osa on varmaan fiksujakin, mutta kun olen työn puolesta tavannut muutaman "vähemmän fiksun" niin - minkä minä sille voin? Noh, katsotaan josko kuontalo lähtisi taas kasvuun. Ellei kesään mennessä näy edistystä, niin turvaudutaan sitten terapiaan. *huoh*

Tunnisteet:

2 Comments:

Anonymous eeva said...

olen ymmärtänyt niin, että nämä autoimmuunisairaudet voivat kyllä akuutistua stressin ym. psyykenvaivan takia – mutta se varsinainen ongelma on jossain geeneissä, ja kun tauti syystä tai toisesta puhkeaa, niin se voi parantua itsekseen tai olla parantumatta EIKÄ siihen paranemiseen voi vaikuttaa psykoterapialla.

mutta jos olen väärin ymmärtänyt niin olkoon sanani mitätön.

9:12 ip.  
Blogger Mari said...

Joo, mä olen tasavarma siitä että syy ei ole rapsuttelu / nyppiminen. Onneksi tuli sitä linimenttiä myös, ei tarvinnut vaihtaa lääkäriä heti kättelyssä.

9:24 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home