torstaina, maaliskuuta 16, 2006

Auto myydään pois

Meillä on auto. Sellainen missä voi kuljettaa Puolison työromppeita, tai lapsia mummolaan, tai ruokaa kaupasta... Sellainen, mitä on huollettu säännöllisesti. Kun ostimme sen, tilasimme myös mittojen mukaan Wällyltä penkinpäälliset, että auto pysyisi siistinä. No, ne ovatkin niin korkelaatuiset, että ovat edelleen kuin uudet. Näyttää siis siistiltä sisäpuolelta.
Ulkopuolta ehostettiin - vaihdatettiin siis tuulilasi, jossa oli kiven iskemä särö. Käytettiin moottoripesussa. Ja nyt siitä pitäisi luopua, koska on älytöntä viedä autoa täältä Saksaan.

Tämän linkin takana lienee ilmoitus, ellen nyt kämmännyt...

Periaatteessa olen sitä mieltä, että auto kuin auto, pääasia että se kulkee. Pitää kuitenkin myöntää, että on sillä eroa, voiko autoon luottaa (ettei ensi kuussa pamahda satojen eurojen yllätys kun joku osa hajoaa), tai onko auto siisti ja puhdas myös sisältä (etteivät vaatteet ala haista tupakalta tai Wunderbaumilta). Tämä auto on kiihtynyt kiihkeästi moottoritielle hurautettaessa, se on sulkenut syliinsä uskomattoman määrän tavaraa, matkanteko on ollut suht tärinätöntä ja melko hiljaistakin. Ollakseen auto, se on ollut melko mukava kapine. Tietenkin haluaisin biokaasu-hybridi-auton, mutta kun ei siihen ihan varallisuus riitä, niin tämä on ollut hyvä kompromissi.

Edessä on uuden hankinta. Pitäisi ostaa farmari, joka kiihtyy herkästi jne. - selittää Puoliso. Pitää saada mahdollisimman vähän saastuttava, sanon minä. Sen pitää olla punainen, sanovat lapset. Ja kaiken kuorrutuksena hinta - ei siihen nyt järjettömiä summia laiteta...