torstaina, helmikuuta 09, 2006

Paljonko on tavaraa?

Pyynnöstäni kävi muuttofirman setä tänään arvioimassa, paljonko meillä tätä muuttokuormaa on. Ei litroissa tai kiloissa, vaan kuutioina. Kuulemma 25, kun kerran sohvavanhus ei lähde mukaan ja huonekalutkin suurelta osin hajotetaan lautakasoiksi. Hieman aprikoin tuota kirjojen kohtaloa, mutta kirjat vain pakataan pahvilaatikoihin (toki pienempiin kuin muu roju) ja sedät kantaa.
Sinänsä viehko olo, kun tavaraa ei ole mahdottoman paljon (vertailun vuoksi: toinen perhe muuttaa 40 kuutiota) - mutta tämä puhdistunut, henkistynyt tyhjän tilan aiheuttama tunne kyllä karisee aikanaan. Aiomme ostaa sohvan ja ehkä vierassängyn, uuden ruokapöydän ja tuoleja, ja...
Olisi kyllä mukava kokeilla asumista tatamilla yhden pöydän, parin tyynyn ja kaapin kanssa. Onko se sitten inspiroivampi ympäristö kuin huonekaluin täytetty koto?
Tilasin tänään pari kirjaa - mm. suuren toivelaulukirjan numero jotakin. Pitäähän sitä voida rallatella suomipoppia naapureitten iloksi.

3 Comments:

Anonymous Kafkakoski said...

Minä asuin kokonaisen vuoden huonekaluinani pelkkä sänky, yksi tuoli sekä muovinen pöytä (tuoleineen) parvekkeella. Voin vakuuttaa, että niinkin pärjää, mutta onhan se hieman askeettista. Minulla on nyt täällä uudessa asunnossani ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen ihan oikea ruokapöytä (aiemmassa asunnossa ei tosiaankaan ollut muuta kuin parvekkeen muovipöytä, sekä lattia, jolla usein söin tyynyllä istuskellen).

9:27 ip.  
Anonymous Kafkakoski said...

Äh, vähän monitulkintainen tuo ensimmäinen lauseeni... Sänky ei siis ollut parvekkeella enkä minä asunut parvekkeella...

Hoono soomi.

9:29 ip.  
Anonymous Tassu said...

Meillä on nyt jo aloitettu henkinen tavaran poisheittäminen, mutta vaikeaa se on. Lisäksi uuden tavaran ostokielto on astunut voimaan. Hankalaa sekin.

Juuri nyt tuntuu hankalalta koko muutto.

8:41 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home